Genderfluid

Här kommer jag skriva om hur jag upplever att det är att vara genderfluid i en värld skapad för det binära könssystemet. Vardag, känslor, glädjeämnen och sorger allt samlat på en plats.

En enda människa

Kategori: Könsidentitet

Ibland googlar jag saker. Härrom dagen när jag googlade runt om ickebinärhet hittade jag ett blogginlägg som jag för mitt liv inte kan hitta nu. I alla fall, i det blogginlägget hade bloggaren en väldigt intressant tanke som jag burit med mig de senaste dagarna. Tanken var att människor inte kan vara binära och ickebinära, och inte av de vanliga transfoba anledningarna utan för att om en enda människa inte är binär så är ingen binär. Wiktionary säger att binär betyder "som består av två delar" och synonymer till ordet är bland annat tvåfaldig. Bloggaren menade något i stil med att eftersom binär då betyder att något består av endast två delar så kan inte mänskliga könet vara binärt eftersom vi som inte ingår i det binära systemet finns. Detta gör att det finns fler än två "delar" och alltså är ingen av könskategorierna binära. Är ni med på vad det är jag försöker få fram här?
 
Denna tanke har jag då burit på några dagar. Värkt lite på. Försökt bilda mig en egen tanke om. På något plan finner jag denna teori tröstande och stärkande. Jag vet inte varför, jag bara gillar tanken på att så länge en enda person inte är man eller kvinna så är det ingen som kan ha en binär könsidentitet. Det känns stort och lite svårt att greppa att det räcker med en enda männsika för att hela det binära könssystemet ska falla. Jag tycker det är ett av många bevis på att det aldrig var meningen att kön skulle vara ett binärt system över huvudtaget.
 
Take care peeps!