Genderfluid

Här kommer jag skriva om hur jag upplever att det är att vara genderfluid i en värld skapad för det binära könssystemet. Vardag, känslor, glädjeämnen och sorger allt samlat på en plats.

Önskelista till cis-normen

Kategori: Dagbok

Ibland är det frustrerande att vara öppen med sin icke-binärhet. Särskilt när du inte märker att människor runt dig försöker respektera dig eller inkludera dig. Jag menar när människor vetat om ditt pronomen i över ett år och vet att det inte är okej att kalla dig tjejen eller liknande termen, men ändå fortsätter säga fel. Och lika frustrerande är det när alla runt om, som också vet att det är fel inget säger. För det signalerar ju till mig att vill jag bli respekterad och inkluderad så är det bara upp till mig att se till att jag blir det.

Så idag skulle jag vilja skriva en önskelista till er som tillhör cis-normen. Ni vet en lista på saker jag önskar mig av er:

1. När du hör någon använda fel pronomen om mig säg till den personen, även om jag är med. Är skönt för mig att få det stödet och den uppbackningen.

2. När du hör någon säga "Kom nu tjejer" eller liknande till en grupp där jag är med, lägg till "...och AnnaJohan", även om det inte var du som sa det första. Det påminner personen som sa det första att den glömde inkludera mig och det signalerar till mig att du står på min sida.

3. När du hör någon prata om tjejer och killar och skillnaden i hur de är, påminn den som pratar om att det också finns icke-binära personer. Det måste inte vara så att alla kön alltid inkluderas i alla situationer men bara genom att nämna icke-binäras existens så har du fått mig att känna mig lite mer inkluderad.

Jag kan säkert komma på fler saker som du kan göra för mig. Så jag kanske kompletterar listan vid ett senare tillfälle. Men där har ni önskelistan so far.

Take care peeps!