Genderfluid

Här kommer jag skriva om hur jag upplever att det är att vara genderfluid i en värld skapad för det binära könssystemet. Vardag, känslor, glädjeämnen och sorger allt samlat på en plats.

Sthlm Pride dag 1

Kategori: Dagbok

Igår var min första dag på Stockholm Pride i år. Och många tankar och funderingar växte i mig. Bland annat funderade jag mycket på vem jag var förra året när jag var här. Hur arg jag var och irriterad jag var. Då var jag här med två vänner och jag kan bara föreställa mig hur trötta de blev på mitt konstanta ifrågasättande av olika aktörers deltagande i Pride. Men de är den där typen av vänner som faktiskt lyssnar och diskuterar med en så att en får möjlighet att öppna sitt sinne lite till vilket har gjort att i år känner jag mig inte alls lika kritisk.

Jag ställer mig fortfarande frågande till varför comhem är här eller vad som gör att Ramlösa är det en dricker på många samtal och seminarium. Företag generellt gör mig skeptisk pga de verkar inte vara här för att visa att just deras företag är bra för HBTQ-personer att jobba på. Istället ser det sin chans att ta goodwill poäng och bedriva PR verksamhet. Och min kamp och mitt lidande är banne mig inte öppet xför att bli ett PR trick.

Däremot känner jag mig mindre kritisk till polisens närvaro eller militärens. Ja, det gör mig fortfarande förbannad att transpersoner inte skyddas av polisen i den utsträckning de ska. Nej, jag tycker inte polisen tagit tillräckligt stort ansvar för sitt historiska övergrepp på HBTQ-personer. Men jag hoppas att de genom sitt deltagande i Pride i alla fall tar de första stapplande stegen mot att bli öppnare och mer inkluderande. Det kanske är naivt av mig att hoppas det men jag vill vara en ung, naiv idealist så länge jag lever.

Jag ställer mig fortfarande kritisk till mängden cisheteros som är här och hur mycket av eventen som äger rum faktiskt är riktade mot er. Jag vet att ni blir irriterade när jag säger det här men Pride är inte till för er. Ni är välkomna att gästa vårt evenemang. Men ni är gästerna. Och den här veckan är inte er. Jag vill dock att ni ska vara välkomna, men för att ni ska kunna vara det behöver ni jobba på att vara bra allierade resten av året. Låt inte Pride bli en sommarfestival i mängden. Pride är så mycket mer.

Take care peeps!