Genderfluid

Här kommer jag skriva om hur jag upplever att det är att vara genderfluid i en värld skapad för det binära könssystemet. Vardag, känslor, glädjeämnen och sorger allt samlat på en plats.

Haters gonna hate - så detta är till för er andra

Kategori: Dagbok

För ett tag sedan fick jag en fruktansvärd kommentar på den här bloggen. Jag har ju varit ganska skonad från sådana och mest fått positiv feedback så blev lite tagen på sängen. Bland annat hänvisades det till att i bibeln står inget om att en kan vara genderfluid och att det inte finns några kycklingar som är det. Men se jag är inte kristen så att argumentera att genderfluid inte finns med i bibeln biter inte riktigt. Det står mycket i bibeln som jag inte tror på, nästan hela boken faktiskt innehåller sånt jag inte ser som sant. Så att min könsidentitet inte nämns spelar mig ingen större roll.
 
Och det kanske inte finns just kycklingar som är genderfluid men clownfiskar kan vara det. På transformering.se kan en läsa följande stycke om arten.
"En del fiskarter ändrar kön när de når en viss storlek eller social status. Det är vanligt bland tropiska fiskar, till exempel clownfiskar. Hos clownfiskar är samhället hierarkiskt uppbyggt. De lever i ”harem” med en dominant hona, en fertil hane och några infertila hanar. När honan försvinner gör den fertile hanen en transition och tar platsen som den dominanta honan. Någon av hanarna som är kvar blir fertil."
 
Det finns också en art som kallas Vindeltrappsnäckan som byter mellan de binära könen och är hanar vartannat år och honor vatannat år.
 
Båda dessa exempel skriker genderfluid i mina öron. Det finns fler coola exempel på komplexiteten kring kön i naturen så följ länken ovan och utbilda er. För min könsidentitet bryter inga naturlagar. Det finns massa arter som också lever som jag. Och om det inte fanns det, så skulle ju det inte spela någon roll för jag är ju fortfarande jag.
 
Så för alla er som inte är haters hoppas jag detta var informativt och att ni kunde lära er mer om trans i djurriket. För låt oss bara vara eniga om att haters gonna hate så det är ingen idé att försöka utbilda dem. Och nu blev jag supersugen på att tatuera en clownfisk för let's face it, de är typ ett av de coolaste arterna ever.
 
Take care peeps!